Letterboxen

Letterboxen De Wolden


De gemeente De Wolden heeft een recreatieve attractie: Letterboxen.

Door heel De Wolden, De Wijk, Zuidwolde, Ruinen, Ruinerwold en Koekange/Echten, zijn 60 letterboxen in de grond verstopt die met behulp van een kaart en een cryptische omschrijving op te sporen zijn. Letterboxen is een spel voor iedereen, jong en oud, in een groep of individueel. Het is een combinatie van schat zoeken, navigeren, verzamelen en speuren.


Het principe van deze speurtocht is simpel.

Voor € 8,-- per groep (4 personen) kan iedereen een rugzak vol benodigdheden ophalen. Daarmee trek je door een dorp (of meerdere dorpen) heen. In de stalen kokers, waarvoor je een sleutel meekrijgt, zit een stempel. Die druk je af op een eigen kaart, een volle kaart is het bewijs dat het speuren uitstekend is verlopen. Van Letterboxen kun je ook een wedstrijd maken door met meerdere groepen tegen elkaar te spelen. Het is ook perfect te combineren met één van onze andere arrangementen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.


Letterboxen is leuk, leerzaam, sportief en ontspannend.

Een goed idee voor een uitje! Letterboxen in combinatie met een arrangement bij Café-Zalencentrum Den Kaat maakt uw dag pas echt compleet. 


Letterboxen is mogelijk gemaakt door de deelnemende bedrijven, de Europese Unie, Leader+ en de gemeente De Wolden.


Voor meer informatie: www.letterboxendewolden.nl